Historie

Historie

Echt vakmanschap. Kwaliteit leveren. Dat zijn de drijfveren van Aannemersbedrijf Houtepen BV uit Goirle. En dat al sinds 1924. Deze missie blijkt een stevig fundament, gezien de rijke historie van het familiebedrijf. Al decennialang staat aannemersbedrijf Houtepen BV voor solide en betrouwbaar. Van generatie op generatie. En dat wordt opgemerkt.

 

De geschiedenis in een notendop

Gestart in de roerige jaren twintig, doorstaat het bouwbedrijf de oorlogsjaren, de wederopbouw en de bouwcrisis van de tachtiger jaren. Houtepen BV weet zich telkens weer als stabiel en gezond bouwbedrijf op de kaart te zetten.

Gaandeweg profileert Houtepen BV zich als een belangrijke speler in Midden Brabant. Bedrijfsmatig én particulier. Als aannemer die het ambacht verstaat. De bouwkunsten zijn legio. Dat begon al vroeg, bij de bouw en het onderhoud van de befaamde textielfabrieken van weleer. Opgevolgd door vele hoogtepunten, zoals het fabriekspand van Kalfus, restaurant Boschlust, het gemeentehuis van Goirle, de van Lanschot Bank en de bouw van honderden woningen.

Bovendien werkt Houtepen BV aan bijzondere opdrachten. Een befaamd project is De Goede Woning. Een initiatief uit de jaren tachtig om betaalbare woningen in serie te bouwen.

 

Toekomstgericht en innovatief

Met inmiddels de vierde generatie aan het roer, zet Houtepen haar koers gestaag voort. Als deskundige partner voor bouw of verbouwing, renovatie of utiliteitsbouw in de regio Midden Brabant.

Nog altijd trouw aan haar missie: betrouwbaar en solide. Innoverend, met kwaliteit als handelsmerk. Want dat duurt het langst.

Of zoals de familie Houtepen zegt: ‘Wij bouwen en daar zijn we trots op!’

 

Artikel: Na een eeuw kom je aannemer Houtepen overal in Goirle tegen: ‘Ik kom op duizend woningen’

Neel en Geert-Jan Houtepen, derde en vierde generatie Houtepen
Foto: Joris Buijs /Pix4Profs

GOIRLE – Een eeuwfeest ‘zo solide als ons fundament’. Daar verheugen vader en zoon Houtepen zich op. Hun aannemersbedrijf uit Goirle kende voor- en tegenspoed, maar verkiest nog altijd vakmanschap boven prefab.

Lees het volledige artikel >